El Sistema

El Sistema är en modell för kör och orkesterskola. El Sistemas vision är att musik är ett verktyg för att skapa glädje, att möta nya människor och känna sig delaktig i ett sammanhang.

El Sistema har sin verksamhet i Blå Huset Kulturskola där sexåringarna får lära sig att sjunga i kör, dansa och prova på olika instrument.

Rytmik och dans

Förskoleklasserna besöker Blå Huset  varje vecka där de möter rytmikpedagogerna Saga och Johanna. Varje onsdag är det Öppet hus med Familjeträffar där man har olika aktiviteter, föräldrar och barn får prova på att spela instrument och fika.

Sång

Sång vid pianot

I år har vi haft ett samarbete med Kungliga Operan. Vi har varit på besök och fått en guidad visning. Vi tittade bakom scenen barnen fick prova på fina kostymer. I januari var vi på en väldigt uppskattad föreställning som heter ”Min mamma är en drake” efter boken ”När Åkes mamma glömde bort”.

På Operan

Snart kommer våra elever vara med i en förföreställning på Folkoperan som heter Carmen men innan det ska vi få gå på visningen ”Bakom ridån” där vi kommer att få en guidad visning!

(Text och foto: Paola Valenzuela)