eTwinning

Projektet belönades med Svenska eTwinnings hederspris 2008

CEIP LUIS BRAILLE (Málaga)

Elinsborgsskolans musikprofil har har haft ett samarbete med skolan CEIP LUIS BRAILLE i Málaga, Spanien. Arbetet skedde
inom ramen för EU-samarbetet eTwinnng! Målet var att lära känna varandras länder och kulturer genom ett gemensamt projekt i musik. Med hjälp av Internet  spelade vi in sånger tillsammans, där våra resp. elever sjöng och spelade på samma inspelningar. Vår spanska kollega hette Antonio Salas Méndez och var gitarrist och musiklärare. Förutom klassundervisningen ledde han också en skolkör med ca 35 elever.
Resultatet av samarbetet medförde bl.a. att Elinsborgsskolan medverkat i två av sångerna på den jul-CD

Vi som arbetar med Elinsborgsskolans musikprofil: Peter Olsson, Hector Garces; Paola Valenzuela och Anders Enkvist

som den spanska skolan spelade in till förmån för ett skolprojekt i Afrika, "Sjunga kanon" och "Stilla Natt".
Ett annat resultat har varit att den spanska skolan medverkat i vårt temaarbete om Pippi Långstrump. Lyssna på "Pippi-sången", som vi spelat in tillsammans!

Vi har också presenterat varandras skolor och omgivningar på olika sätt. Vi i Elinsborg  producerade en DVD där vi  bl.a. visade en videopresentation av vår skola på spanska, och där man kunde följa arbetet med inspelningen av den då alldeles nya musikvideon "Plugget & Jag".

Antonio Salas Méndez med sin kör...

och här (i mitten) med sina spanska lärarkolleger