Förskoleklass

Välkommen in till förskoleklasserna i Länga C!

Vi som arbetar här heter: Stefan, Inga-Britt, Paola, Asim, Johanna och Rawa.

Här kommer information om arbetet i förskoleklasserna

Barnen i förskoleklass kommer att få bekanta sig med alfabetet och siffror på ett lekande sätt. Vi kommer att arbeta med ett språkmaterial som heter Bornholmsmodellen. Metoden bygger på rim och ramsor, spel och lekar. Detta kommer att ske under morgonsamlingen varje dag.

Förberedande matematik genomför vi på ett lekande sätt med olika material, arbetsblad samt med appen Parama (iPad).

Vi går till skogen 1 ggr/veckan för att ha Utematematik. Barnen behöver då kläder efter väder.

Idrott har eleverna 1 ggr/vecka. Barnen behöver gymnastikkläder t.ex. t-shirt och shorts, gymnastikskor. Barnen duschar efter gymnastiken så en handduk ska de ha. Inga duschsaker behövs. De ska inte tvätta håret eller blöta det så en badmössa är bra att ha.

ASL, Att skriva sig till läsning kommer vi att ha varje vecka. Barnen använder iPads med tangentbord där de tränar att skriva olika bokstavsljud. Så småningom börjar de skriva ord.

Händelseboken, är en bok som barnen kommer att få arbeta med varje måndag och rita något de gjort under helgen. Barnen brukar få hjälp att skriva en mening.

Skolan arbetar med Läslyftet och i Förskoleklasserna satsar vi mycket på läsningen. Vi kommer att ha bibliotekstid varje dag i små grupper. Vår bibliotekarie Johanna arbetar med våra elever och kommer att läsa för barnen.

El Sistema är ett samarbete vi kommer att ha med Blå Huset. Vi kommer at besöka Blå huset på måndagar. Vi går klassvis och delas in i två grupper. Barnen kommer att få delta i olika musikaliska aktiviteter.

Temaarbete,  bland annat kommer  vi att arbeta med tema kroppen, hållbar utveckling, djuren på vintern, högtider och traditioner.

Alla barn i F– klass har en individuell utvecklingsplan utifrån sina egna förutsättningar och behov.

Extrakläder, ska förvaras i barnens skåp. De behöver en uppsättning kläder samt inneskor eller tofflor.

Födelsedagar, vi firar era barn med att sjunga för dem den dagen de fyller år. En gång i månaden har vi ”Månadskalas”  på fritids, då brukar vi fira alla som fyllt år den månad och bjuda på någonting gott. Ni behöver inte ta med någonting.